Tíz év börtönt kaphat a debreceni totózó pancser kirablója

Amint arról nálunk is olvashattak, augusztus 29-én az egyik debreceni totózóba egy arcát maszkkal eltakaró férfi ment be, aki egy késsel az eladót a bejárati ajtó bezárására kényszerítette. Ezután a kasszában található készpénzt, valamint a pulton lévő sorsjegyeket magához vette, majd kétszer ötvenezer forint értékben sportfogadási szelvényeket adott fel. Az eladót ezután egy hátsó helyiségbe kényszerítette, majd ismeretlen helyre távozott. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

Táskájából hiánytalanul előkerült az eltulajdonított készpénz és a sorsjegyek

Táskájából hiánytalanul előkerült az eltulajdonított készpénz és a sorsjegyek

Az ügyben a rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. A nyomozók látókörébe került egy 40 éves helyi férfi, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

V. Sándort a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai hat órával a bűncselekmény elkövetése után, szombaton este elfogták és előállították.

V. Sándor a kihallgatás során beismerő vallomás tett. A férfit bűnügyi őrizetbe vették, azóta előzetesben van.

A gyanúsított lakásán tartott házkutatáson a nyomozók megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést, valamint a szemetesben a gyanú szerint a rabláskor viselt ruházatát. A férfi táskájából hiánytalanul előkerült az eltulajdonított készpénz és a sorsjegyek.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek. Azt javasolják, hogy felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt emeljenek ellene vádat. A Büntető törvénykönyv szerint ezért a báncselekményért tíz év börtönt kaphat.