Támogatja a Debreceni Képző Központot a pénzügyi bizottság

A pénzügyi bizottság elnöke beszámolt azokról a döntésekről, amelyeket saját hatáskörében hozott meg a testület az elmúlt egy évben. Erre a közgyűlés felhatalmazása alapján jogosult a  bizottság 500 ezer forintos értékhatárig.

A bizottság beszámolt döntéseikről

A bizottság beszámolt döntéseikről

– Ezek jellemzően olyan esetek, amikor bérleti díjat engedünk el, vagy valamilyen tartozásról mondunk le, amiről úgy látja a bizottság, hogy aránytalanul nagy ráfordítást igényelne az önkormányzat részéről a behajtás. Ilyen eset a tavalyi évben tizenegy volt, általában ezeket elengedtük – közölte Kőszeghy Csanád Ábel, a pénzügyi bizottság elnöke.

A testület ülésén arról is szó volt, hogy az önkormányzat tulajdonrésszel kívánja elismerni a Debreceni Képző Központ tanműhely kialakítását célzó korábbi beruházását. Az intézmény néhány évvel ezelőtt több száz millió forintot költött átfogó épületfelújításra a Budai Ézsaiás utcai önkormányzati ingatlanon.

– A Debreceni Képző Központ ingyenes használatba kapta szakképzés céljára az épületet, amelyen értéknövelő beruházást hajtott végre. Most a bizottság arról döntött, hogy a beruházás arányában tulajdonjogot szerezzen a Debreceni Képző Központ – mondta el Kovács István, a bizottság alelnöke.

A testület támogatta a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak megválasztására vonatkozó polgármesteri előterjesztést és megtárgyalta a helyi nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodások felülvizsgálatát is. Ezekről a január 21-edikei ülésén dönt a közgyűlés.