Szima Gábor: ha van jelentkező, átadom a DVSC irányítását

Míg a helyi média (a megyei napilapot kivéve) hiába kér interjút Szima Gábortól, a klub honlapjának nyilatkozott a DVSC elnöke. Most épp a „különböző pletykákat” szeretnék eloszlatni a klub anyagi helyzetével kapcsolatban.

Így ünnepelte Szima Gábor a Loki bajnoki címét 2012-ben

Így ünnepelte Szima Gábor a Loki bajnoki címét 2012-ben

Szima Gábor elmondta, a válság miatt és a két új kaszinó megnyitásával kapcsolatos teendők okán az utóbbi években kevesebb ideje maradt a DVSC-re, de ez most már másként lesz.

Az elnök közölte, a DVSC költségvetése 1 milliárd 260 millió forint, s most – főképp Balogh eladásának köszönhetően – 800 millió van a bankszámlájukon.

A kaszinók kapcsán azt mondja Szima Gábor, hogy a koncessziós szerződésben nincs benne, hogy neki be kell vonnia a kaszinós cégekbe a DVSC-t. Azért határozott így, mert egyrészt szerette volna támogatni a Lokit éves szinten körülbelül 300 millió forinttal. Másrészt, hogy ne veszítsen el minden évben 81 millió forint áfát. A kaszinós cégek ugyanis nem jogosultak az áfa visszaigénylésére, és a DVSC-nek szánt 300 millió forint támogatásnak ennyi az áfa vonzata (Értsd: így osztalékként fizeti ki a pénzt, nem támogatásként.).

Szima Gábor hozzátette, a pletykák ellenére soha nem jelentkezett olyan tehetős nagyvállalkozó, aki sok pénzt fektetett volna a klubba. Ő azt mondja, ha lesz ilyen jelentkező, átadja a klub irányítását, de csak akkor, ha a vállalkozó a klub „költségvetését jelentősen növelni tudja, és érez magában elég erőt ahhoz, hogy jobb eredményeket érjen el”. Szima Gábor arról nem beszélt, hogy az irányítással együtt a tulajdonrészt is átadná-e. Mint ismert, a DVSC Futballszervező Zrt. részvényeinek túlnyomó többsége az MSZ Kaszinó Kft. tulajdonában van, melynek egyedüli tulajdonosa Szima Gábor fia, ifjabb Szima Gábor.

A klub maretingtevékenységét érő kritikák kapcsán a felelősséget a Nagyerdei Stadiont üzemeltető MSE Kft-re hárítja. Mint mondja, ezt a céget bízták meg a marketing és kommunikációs munkákkal. Mivel azt látja, az együttműködés szempontjából nem volt túl sikeres az elmúlt másfél év, újratárgyalják a szerződést.

Egyszer már ez előfordult, akkor közleményében azt írta a cég: „2014. május 1. és 2015. augusztus 31. között 338,9 millió forintot adott át kft. a DVSC-nek a Loki-meccsek révén, az MSE Kft. tevékenységével elért bevételekből. Ez a stadionüzemeltetésből származó bevételek túlnyomó többsége. A bevételek kisebb, mintegy 20 százaléknyi részéből elsősorban fenn kell tartani a stadiont, kifizetni a villanyszámlát, gondoskodni a játéktér fenntartásáról, a szükséges takarításokról, karbantartásokról, és így tovább.  Az elmúlt időszak forgalma mellett a bevételek nálunk maradt részéből épp, hogy futotta ezekre a költségekre. Örvendetes, hogy a DVSC Zrt. elnöke bízik a debreceni futball sikertörténetének folytatásában. Az MSE Klaszter Kft. partner minden, a sikert szolgáló műveletben.”

Az igazolások kapcsán a DVSC elnöke úgy fogalmaz, minőségi, megfizethető magyar játékost nehéz igazolni, légióst meg már nem akarnak. Szerinte egyébként Holman Dáviddal és Takács Tamással nyer a Loki. Utóbbi szerződtetése kapcsán Kerekes Zsombort és Coulibalyt említette, akik szintén nem voltak csúcsformában, amikor leigazolták őket, aztán mégis milyen jó csatárok lettek. Wittrédi Dávidról, Cristian Budról és társaikról ezúttal nem esett szó.

Szima Gábor az interjúban azt is leszögezi, a játékosok mindig megkapták időben a fizetésüket, legfeljebb a prémiumokkal késtek egy-két hetet.

A teljes interjút itt olvashatják.