Szerelmükből születtem én: családi zajmesét játszanak Debrecenben

Két éve, 2014-ben volt az előadás premiere, azóta is sikerrel játsszák a szombathelyiek a Szerelmükből születtem én című előadást, ami – mint a szinhaz.hu oldalon olvashattuk – szöveg nélkül, érzetek létrehozásával, hangokkal mesél. „Az életünkben felbukkanó tárgyak segítségével fogalmaz meg az életünkben felbukkanó helyzeteket, sűrítő, metaforikus képekkel, játékokkal, zenékkel, abból a kreativitásból kiindulva, ami a 3év alatti gyerekek gondolkodásának sajátja és különlegessége. Családi előadás abban az értelemben, hogy végigmesél egy történetet, ami a kisgyermekek számára nem áll össze, hiszen ők pillanatnyi helyzeteket, játékokat értenek csak meg, viszont a felnőtt nézők, a szülők és kisgyermekgondozók számára olvasható. Ezzel kíván közös élményt nyújtani, beindítani egy párbeszédet kisgyermek-felnőtt között.

Fotó: meseboltbabszinhaz.hu

Fotó: meseboltbabszinhaz.hu

A történet maga viszonylag egyszerű: „nő és férfi találkozik, egymásba szeret, szerelmükből szövetség, család alakul: megszületik a kisgyermek. Azokra a nagyon egyszerű kérdésekre keresünk választ, hogy: hogyan alakul át a pár viszonya attól, hogy szülők lesznek, az anya világa hogyan szűkül le a kisbaba és a lakás gondozására, ez milyen örömekkel és fáradalmakkal jár? Az apa benne marad a világban: mit csinál, mikor nincs otthon, hogyan kapcsolódik be újra a család életébe, mikor hazaér? Hogyan kerül szeretetük középpontjába a kisbaba, és mennyi hely marad az egymás iránti gyöngédségnek?”

Az előadást – melyet a legkisebbeknek, 4 éves korig ajánlanak – január 10-én 10 órától láthatják a debreceniek. Szereplők: Balogh János mv., Dénes Emőke és Lehőcz Zsuzsa.