Szamár, kecske, paripa: a kertfesztiválon is kiállítják az alkotásokat

A Magyar Küldeményművészeti Társaság és a Spanyolnátha Nemzetközi Mail Art Művésztelep a 2016-os berettyóújfalui, a kerékpár témakörében rendezendő kulturális- és sportfesztiválhoz kapcsolódva pályázatot hirdet Szamár, kecske, paripa címmel.

Drótszamár, pléhkecske, vasparipa: állati szép szinonimák a kerékpárra – olvasható felhívásukban. “Ott van még többek között az elnyűhetetlen bringa, bicikli, bicaj, canga, cajga. A kocsmák előtt összeboruló kenyérgőzösök, fenekarikák, hideglovak. Régi ínyenceknek a velocipéd, és a fajtaválogatások: monocikli, tandem, tricikli, triplet, kvadruplett. A szlengben legszebb gumihuszárok, kerák, kerók, brinyók, bicók. Kempingek, montenbájkok, béemixek, trekkingek, krosszok, szitik stb.”

A kiállításra olyan munkákat várnak, amelyeknek témája a kerékpár. A felhívás nyílt, azon bárki részt vehet. A műveket – együttműködve a Berettyó Kulturális Központtal – tavasszal a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Mozi Galériájában, nyáron a 22. Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztiválon, Hernádkakon állítják ki. A küldeményen a feladó nevét, posta- és ímélcímét jól olvashatóan kérik feltüntetni.

Fontos, hogy az erre az alkalomra készült, és s postán küldött alkotásokat, és/vagy az alkotások csomagolását feltétlenül hassa át a mail art jellege. Alakjától, anyagától, technikájától függetlenül kiállítják a témakörhöz kötődő, levelezőlapként, levélként vagy postacsomagként feladott, két- vagy háromdimenziós alkotásokat, továbbá a borítékba/csomagolásba tett, bármilyen technikával készült képzőművészeti alkotásokat (pl. rajzok, grafikák, elektrográfiák, fotók, festmények, művészbélyegek, pecsétnyomatok, művészkönyvek, objektek, egyéb műtárgyak).

Olyan szépírásokat is várnak, melyek szintén e felkérésnek köszönhetően születnek; azokat egyrészt nyomtatva, másrészt (a teljes szöveget vagy egy részét) kézírással is (pl. kalligrafikus vagy bármilyen más, szabadkézi megoldással), képként is értelmezhetően kérïk elkészíteni és postázni. A szépírásokat a mailart@spanyolnatha.hu címre is el kell küldeni!

A szervezők ajánlják, hogy a mail artok díszítő funkciójául minél több olyan postai kelléket, ill. különszolgáltatást (pl. dekoratív bélyegek, elsőbbségi, ajánlott) vegyenek igénybe az alkotók, melyek a látvány szerves részét képezik. A mail artok a Marcelland Nemzetközi Művészeti Gyűjtemény tulajdonába kerülnek.

A műveket március 31-ig az alábbi címre kell postázni:

Szamár, kecske, paripa
Nadányi Zoltán Művelődési Ház
4100 Berettyóújfalu, Bajcsy-Zsilinszky u. 27.