Szakmára hangolták az iskolásokat az Ifjúsági Házban – videóval

A rendezvényen a diákok kipróbálhatták az ékszerkészítést, láthattak érdekes kémiai kísérleteket és egészségügyi bemutatókat. Az Ifjúsági Házban a Debreceni Szakképzési Centrum 12 tagintézménye mutatta be a náluk oktatott szakmákat. A rendezvény célja a továbbtanulás segítése mellett a szakképzés népszerűsítése volt.

Szakképző iskolák mutatták be kínálatukat

Szakképző iskolák mutatták be kínálatukat

– Jó példákat akarunk állítani a fiatalok elé, hogy aki szakmát tanul, aki a szakképzésbe akar bekapcsolódni, az előtt egy sikeres életpálya áll – mondta el Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgató.

A rendezvényen Komolay Szabolcs alpolgármester hangsúlyozta: Debrecen gazdasága fejlődik, sok cég települ ide, így a jövőben egyre nagyobb szükség lesz a jól képzett munkaerőre. A cél az, hogy a megfelelő szaktudást a debreceni intézményekben szerezzék meg a diákok.

– Azt szeretnénk, hogy az itt tanuló gyerekek ezekben az iskolákban megtalálják és megkapják azt a képzést, amely később alkalmassá teszi őket arra, hogy a debreceni ipari cégekben tevékenykedhessenek, dolgozhassanak, itt maradjanak Debrecenben, itt találják meg a számításukat – hangsúlyozta Komolay Szabolcs.

A Szakképzési Centrum tagintézményei mellett a művészeti szakközépiskolák is bemutatkoztak a mai kiállításon.

DehirPályaválasztási kiállítás általános iskolásoknak