Sokat várnak az általános iskola felújításától Bihartordán – videóval

A felújított tantermek egyikét közösen nézte meg Vitányi István fideszes országgyűlési képviselő és Módos Imre, a település polgármestere. A kétszintes épület valóban megérett a felújításra, hiszen az iskola régi szárnya 120 éve épült.

Korszerűsítették az iskolát

Korszerűsítették az iskolát

– A nyílászárók 50-60 évesek voltak, így elszállt az energia. Én úgy gondolom, hogy ez a tél akármilyen húzós is lesz, szerintem energiában sokat meg fogunk takarítani – közölte Módos Imre polgármester.

Az épület homlokzata 20 centis, a padlásfödém pedig 25 centi vastag hőszigetelést kapott. A régi ajtókat és ablakokat hőszigetelt műanyag nyílászárókra cserélték.

A polgármester úgy számol, hogy a teljes energetikai felújítás után a fűtésszámla a felére csökken. A térség országgyűlési képviselője úgy véli: a megszépült iskola növeli az ezer lelkes falu népességmegtartó erejét.

– Ezzel a település népességmegtartó képessége is növekszik, hiszen nem kell a gyerekeket más településre vinni. Itt kulturált körülmények között folyhat az oktatás az elkövetkező időben – közölte Vitányi István országgyűlési képviselő.

A nyolc tantermes iskolában csaknem száz gyerek tanul. Az épület energetikai korszerűsítése 124 millió forintba került, amit teljes egészében az Európai Unió finanszírozott.

DehirFelújították a bihartordai általános iskolát