Shakespeare drámáját vetítik a Csokonai Színházban

A színház, a film és az angol nyelv szerelmeseit egyaránt várják a Csokonai Színházba vasárnap délután, ahol 17 órától a nagyszínpadon Shakespeare halhatatlan drámáját láthatják a nézők. Felvételről, a londoni Shakespeare’s Globe Színházból, eredeti angol nyelven, magyar felirattal.

Antonius szerepében Clive Woodot láthatjuk, Kleopátrát Eve Best alakítja

Antonius szerepében Clive Woodot láthatjuk, Kleopátrát Eve Best alakítja

Antonius és Kleopátra birodalmakon átívelő szerelme egy hatalmas szenvedély története, amely a maga korában minden létező szabályt felrúgott, ettől aztán minden későbbi zabolázhatatlan szenvedély ősképe lett. Mint a színház honlapján olvasható: Shakespeare műve jóvoltából a római hadvezér és az egyiptomi királynő halhatatlan figurákká váltak – telhetetlenek, kapzsik, sóvárak, ugyanakkor egymásra figyelők, gyöngédek, türelmesek. Shakespeare-t követve egy valóságos keleti mesét ismerünk meg, ami éppen attól hihető, hogy hihetetlen. A színpadon minden varázslat megtörténik, játszi könnyedséggel múlik el egy évtized, könnyedén járunk be több millió négyzetkilométert Alexandriától Rómáig, majd Görögországig és vissza, tengeri és szárazföldi csatákat látunk, vért és könnyeket, csókot és árulást.

Az Antonius és Kleopátrát Shakespeare római tárgyú tragédiáinak sorában a harmadik. vasárnap Mészöly Dezső műfordítása alapján készített magyar felirattal vetítik. Nem lesz rövid: 179 perces lesz, 10 perc szünettel.

A Shakespeare’s Globe Színház előadása Shakespeare bérlettel vagy egy alkalomra szóló jeggyel látogatható.