Sarapovának sem volt ellenszere Serena legyőzéséhez

Az Australian Open tenisztorna negyeddöntőjében találkozott a címvédő amerikai Serena Williams és az 5. helyen kiemelt orosz Marija Sarapova. A világelső Serena 21, hat évvel fiatalabb orosz vetélytársa 5 Grand Slam trófeával büszkélkedik, tavaly ők vívták e tornán a döntőt.

Serena Williams és Marija Sarapova a keddi negyeddöntő után

Serena Williams és Marija Sarapova a keddi negyeddöntő után

Serena utoljára 2004-ben kapott ki Sarapovától, azóta 17 alkalommal találkoztak, s mindig az amerikai nyert. Az utóbbi hat meccset játszmavesztés nélkül. Ezúttal is ez történt, így egymás elleni mérlegük 19-2-re alakult.

Az előrehozott finálé csak az első szettben hozott kiegyenlített küzdelmet. Serena 0-2 után indította be rakétáit, de ekkor az orosz még tartani tudta a lépést. A második játszmában azonban már nem tudott mit kezdeni az amerikai erőteniszével. Serena végül 6:4, 6:1-re nyerte a rangadót, s bejutott az elődöntőbe, ahol a 4. helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanska lesz az ellenfele.

A kedd hajnali férfi negyeddöntőben a 17-szeres Grand Slam-győztes svájci Roger Federer (3. kiemelt) 7:6, 6:2, 6:4-re győzött a cseh Tomas Berdych (6.) ellen. Az elődöntőben a magyar idő szerint kedd délelőtt rendezendő Djokovics (szerb, 1.) – Nisikori (japán, 7.) meccs győztese lesz Federer ellenfele.