Sapka, nagykabát, tea: zord időben is megy a munka Debrecenben – videóval

A Debrecenben dolgozó legtöbb közmunkás sapkát, bakancsot, a DEHUSZ-os mellény alatt vastag kabátot és kesztyűt is visel. Egy percre sem állnak le, folyamatosan dolgoznak, így kevésbé fáznak.

Alaposan be kell öltözni a téli munkához

Alaposan be kell öltözni a téli munkához

Szükség is van a mozgásra, mert kedden a reggeli órákban -5, -8 fokos hideg volt a városban. Az AKSD rakodói is folyamatosan mozognak. Reggel fél 6-kor kezdenek, és egy-egy műszak alatt több mint 30 kilométert gyalogolnak. A mostani hideg napokban a cég biztosít a munkások számára meleg munkaruhát és forró italt is.

Az AKSD-nél egy műszakban egyszerre tizenöt gyűjtőautó dolgozik. Az építkezéseken sem áll le a munka, ha nem extrém az időjárás. Ha nincs tartósan -10 fok alatt a hőmérséklet, vagy nincs nagy havazás, akkor dolgoznak. Ha a munkások mégis nagyon fáznak, konténerekbe mehetnek be néhány percre melegedni.

– Természetesen biztosítunk megfelelő munkaruhát, lábbelit, védőkesztyűt, védőfelszereléseket, ami nem csak a balesettől, hanem a hidegtől is véd. A dolgozóink a melegedőben forró italt fogyaszthatnak, fűtött körülmények között pihenhetnek, ehetik meg reggelijüket, ebédjüket – mondja el Papp Csaba műszaki igazgató.

A meteorológusok előrejelzése szerint ezen a héten még maradnak a mínuszok. Hajnalban és reggelente -7, -10 fok is lehet a következő napokban. A jövő héten azonban kicsit melegszik az idő, napközben már fagypont fölé mehet a hőmérő higanyszála.

DehirVédőruha és védőital is jár a kinti munkához