Rongálás miatt bezárt kedden a nagyerdei jégpálya

Ideiglenesen bezárt a Nagyerdei Stadionnál kialakított jégpálya. Információink szerint megrongálták a pályát működtető rendszer egyik vezetékét, emiatt a korcsolyázni vágyok nem léphettek rá a jégre. Sokan a helyszínen szembesültek a ténnyel, így hiába volt náluk korcsolya és hiába tervezték be a keddi korizást, csalódottan kellett hazamenniük.

Korábbi felvétel

Korábbi felvétel

György Zoltán, a jégpályát üzemeltető DH-Szervíz Kft. ügyvezető igazgatója a Dehir.hu érdeklődésére elmondta, kedden, hajnali egy-két óra körül két részeg férfi bemászott az elzárt területre, eltörtek egy hűtőcső csatlakozó vezetéket, emiatt elfolyt a hűtőfolyadék.

Délután háromnegyed négykor már helyreállították a megrongált rendszert, s elindult a hűtés. Az ügyvezető igazgató megkeresésünkre elmondta, a rendőrséget is bevonják az ügybe, a rongálás miatt feljelentést tesznek, mivel elég jelentős a kár. Mint mondta, közel egy köbméter hűtőfolyadék folyt el.

A jeget kedden már biztosan nem használhatják a korizók, legkorábban szerdán reggel nyolc órától nyit meg újra a nagyerdei pálya.

Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, két fiatalembert vezettek ki a biztonsági őrök a pályánál lévő szórakozóhelyről. Ők állításuk szerint véletlenül botlottak meg a vezetékben. Az eljárás jelenlegi állása szerint nem merült fel bűncselekmény gyanúja.