Rendőrkézen a srácok, akik üdítőket, öngyújtókat és piát loptak

Egy nő tett bejelentést 2016. január 11-én 6 óra 36 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére arról, hogy egy bakonszegi sörözőbe ismeretlenek betörtek és onnan szeszes italokat, valamint öngyújtókat vittek el. A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 19 éves A. Ádámot és 17 éves társát, akiket otthonukban elfogtak és előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták őket.

A nyomozók megállapították, hogy a két fiatalember megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy ugyanekkor egy helyi élelmiszerboltba is betörtek, ahonnan üdítőket tulajdonítottak el, valamint egy vendéglőbe is megpróbáltak bejutni, azonban csak az ajtót rongálták meg, bemenni nem tudtak. A helyi lakosok beismerő vallomást tettek.

A fiatalemberek ellen a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – folytatja a nyomozást.