Remixverseny indul A Dal 2016 dalaiból

A versenyen jelenleg Berkes Olivér & Tóth Andi, a Group’n’Swing, az Ív, a Maszkura és a Tücsökraj, Mohamed Fatima, a Mushu, Odett, a Passed, a B the First, Petruska András, Vásáry André, a Karmapolis és Veres-Kovács Petra dalaiból készíthető átdolgozás, de a lista még bővülni fog – olvasható az MTVA keddi tájékoztatójában.

A jelentkezőknek a legfeljebb 4 perces remixüket előbb a Soundcloudra kell feltölteniük, majd ennek linkjét kell elküldeniük február 15-ig a dalremix@mtva.hu címre. A dalválasztó show produkcióiból azokat lehet újrakeverni a versenyben, amelyeknek jogtulajdonosai hozzájárultak az átdolgozáshoz, a feldolgozható dalok listája a www.petofilive.hu oldalon található – áll a közleményben.

A beérkezett munkákat a Petőfi Rádió szakmai zsűrije értékeli, majd február 27-ig kihirdeti az általa legjobbnak ítélt öt remixet. A legjobbak további bemutatkozási lehetőséget kapnak a Petőfi Rádió és a Petőfi TV adásaiban, valamint a www.petofilive.hu oldalon.

A nyertes pályamunkát önálló dalpremierként mutathatja be készítője a Petőfi Rádióban, valamint a nyertes remixet a Petőfi Rádió a lejátszási listájára is felveszi – írták a tájékoztatóban.