Plusz betegellátásra: a Debreceni Egyetem is kapott a pénzmaradványból

Hétmilliárd forint – összesen ennyi pénzt biztosít a kormány az egészségügyi intézményeknek az úgynevezett Egészségbiztosítási Alap maradvány keretéből, a betegek ellátásában nyújtott többletteljesítményért. A kormány a napokban döntött erről. A járóbeteg-szakellátás ösztönzésére 4,7 milliárdot, a várólista csökkentésben való aktív részvételért egymilliárdot, az onkológiai diagnosztikában vállalt többlet tevékenységért 800 milliót, az egynapos ellátások ösztönzésére pedig 500 millió forintot kapnak a kórházak.

A járóbeteg-ellátásra is jut plusz pénz

A járóbeteg-ellátásra is jut plusz pénz

A Debreceni Egyetem – az elmúlt évekhez hasonlóan – most is kapott a pénzmaradványból – ez derült ki az intézmény sajtóközleményéből, amit megkeresésünkre válaszul juttattak el televíziónkhoz. Azt írják: „A 338 millió forint 2015. december 29-én érkezett meg az intézmény számlájára, amit az egészségügyi szállítók felé még aznap elutalt a Debreceni Egyetem. Az intézménynek juttatott E-alap kasszamaradványa az éves keret arányának megfelelő, mintegy 5 százalék„

Az Egészségbiztosítási Alap maradványából országszerte csaknem 340 egészségügyi szolgáltató részesült. A pénzt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a Magyar Államkincstáron keresztül juttatta el az intézményekhez.

Azt, hogy a Kenézy Kórház mennyi támogatást kapott, még nem sikerült megtudni, az intézményben későbbre ígértek tájékoztatást.