Pedagógusoknak tartott nyílt napot a National Instruments

A National Instrumentsnél folyamatosan szükség van technikusokra, műszerészekre is. A cég együttműködik a debreceni szakközépiskolákkal, hogy a leendő dolgozók ezekben az intézményekben sajátítsák el az alaptudást. A vállalat például 17 millió forint értékű eszközzel támogatja a Debreceni Szakképző Centrum iskoláit. A mai nyílt napot azért szervezték, hogy a tanárok, és rajtuk keresztül a diákok is megismerjék a gyárban folyó munkát.

Igazgatóknak és osztályfőnököknek mutatták be az NI működését

Igazgatóknak és osztályfőnököknek mutatták be az NI működését

– A középiskolában, de az általános iskolában sem, se a gyerekeknek, se a szülőknek nincs igazán tapasztalatuk arról, hogy néz ki egy gyár, mi folyik benne, egy dolgozónak mit kellene csinálni. Ezért tartjuk ezt a nyílt napot, hogy megmutassuk, hogy néz ki a vállalat, milyen munkakörökre várjuk a fiatalokat – mondta el Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője.

A nyílt napon debreceni általános iskolák igazgatói, osztályfőnökei vettek részt. Az ott tapasztaltakról tájékoztatják a diákokat, így segíthetik a továbbtanulást.

A beiskolázás minden iskolának kulcskérdés. Nyolc évig azért dolgozunk, hogy az iskolát elhagyva diákjaink olyan középiskolát válasszanak maguknak, ami a készségeiknek, képességeiknek leginkább megfelel – hallhattuk Agárdiné Burger Angélát, a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola igazgatóját.

A rendezvény szervezésében a Debreceni Szakképzési Centrum is közreműködött, ezzel is népszerűsíteni szeretnék a szakképzést.

– Az általános iskolás gyerekeknek és a szülőknek érdemes megismerni a szakképzés értékeit. Debrecenben nagyon sok olyan termelő üzem, gyár van, ahol igazán komoly jövőkép van egy jó szakmunkás számára – hangsúlyozta Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója.

A nyílt napon több debreceni szakképzési intézmény is bemutatkozott, emellett a Debreceni Egyetem műszaki képzéseiről is tájékozódhattak a pedagógusok.