Óvodába megy januártól Nagy-Britannia jövendő uralkodója

A családban elsőként a leendő uralkodó édesapja, Vilmos járt óvodába, korábban a brit trón várományosait mindig valamelyik királyi rezidencián készítették fel az iskolai életre.

György herceg a jövő hónaptól a Westacre Montessori School Nursery nevű gyermekintézménybe jár majd. A kelet-angliai Norfolk megyében működő óvoda – elnevezéséhez híven – a Montessori-féle nevelési elveket alkalmazza, és a brit oktatási felügyelettől (Ofsted) az idén általános “jó” minősítést kapott. Az óvoda a szülők norfolki rezidenciája, Anmer Hall közelében van.

A hercegi pár a hír bejelentése alkalmából – hosszú idő óta először – új családi fotót is közzétett. A fénykép – amelyet Chris Jelf ismert brit fotográfus készített október végén – Vilmost, Katalint, Györgyöt és húgát, a májusban született Charlotte hercegnőt ábrázolja a házaspár londoni rezidenciája, a Kensington-palota kertjében.

Új fotót készített a hercegi család

Új fotót készített a hercegi család

Vilmos és családja azonban a karácsonyt várhatóan nem itt, hanem norfolki otthonában tölti. A királyi család ugyanis hagyományosan II. Erzsébet királynő téli rezidenciáján, az Anmer Halltól néhány kilométerre fekvő Sandringham kastélyában ünnepli a karácsonyt.

A 89 esztendős uralkodó és 94 éves férje, Fülöp edinburghi herceg a héten utazott Sandringhambe a karácsonyi vakációra, mégpedig menetrendszerű vonattal a londoni King’s Cross pályaudvarról. A királyi ház tájékoztatása szerint az uralkodói házaspár a szabvány 34,40 fontos (15 ezer forintos) másodosztályú jegyárat fizette.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a vonat három perc késéssel érkezett a kastélyhoz közeli King’s Lynn állomásra.