Ötmillió euróért igazolt a Palermóhoz Balogh Norbert?

Mint arról a Dehir.hu arról beszámolt, az olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokságban szereplő Palermo nagyon komolyan érdeklődik a DVSC fiatal tehetsége, Balogh Norbert iránt. Az olaszok szeretnék megszerezni a mindössze húsz éves támadót, a debreceni klub honlapja szerint a napokban ajánlatot is tettek érte, a két klub között jelenleg is zajlanak a tárgyalások. A DVSC csupán annyit kívánt nyilvánosságra hozni, hogy az elmúlt években a magyar labdarúgók játékjogával kapcsolatban lebonyolított transzferek közül valószínűleg a legnagyobb értékű valósul meg, amennyiben megegyezés születik.

Balogh Norbert lett a legdrágább magyar futballista?

Balogh Norbert lett a legdrágább magyar futballista?

Az átigazolással kapcsolatban egyelőre debreceni részről nem tettek hivatalos bejelentést, a VS.hu hírportál azonban érdekes fejleményekkel szolgált kedd reggel. Cikkükben a Tuttonapoli.net című olasz oldalt idézik, melynek írása a Palermo elnöke, Maurizio Zamparini sajtótájékoztatóján tett bejelentéséről számolt be. E szerint a klubelnök arról beszélt, hogy plusz bónuszok mellett több mint 5 millió eurót, azaz közel 1,5 milliárd forintot fizettek ki Balogh Norbert játékjogáért, s azt is megemlíti, hogy rögtön ezután nemet mondtak egy angol klubnak, amely 10 millió eurót ajánlott a fiatal debreceni focistáért. Az olasz klubelnök múltidőben fogalmaz, ebből arra lehet következtetni, hogy megállapodtak a felek és Balogh Norbert már biztosan a Palermóban folytatja a pályafutását. Ha ez valóban így van, akkor a fiatal debreceni támadó lehet minden idők legdrágábban eladott magyar futballistája. Zamparini egyébként nagyon dicsérte Balogh képességeit, úgy fogalmazott, hogy “ő lesz az új Cavani”. A olasz klubelnök bejelentése már bejárta a hazai sajtót, több helyen is megjelent az információ és a közösségi oldalon is alaposan szárnyra kapott a hír.

A Dehir.hu megkérdezte a DVSC-t, Szilágyi Sándor cégvezető azonban nem akarta kommentálni a fent említett értesüléseket. Azt mondta, az üggyel kapcsolatban jelenleg nincs mit mondania, nyomatékosította, hogyha megállapodás születik Balogh Norbert jövőjével kapcsolatban, akkor erről hivatalosan, a DVSC internetes oldalán fogja tájékoztatni a nyilvánosságot és a szurkolókat a debreceni klub.

Az U21-es válogatott támadó az NB I-ben 15 mérkőzésen 3, az Európa-liga selejtezőjében pedig 6 mérkőzésen 2 gólt szerzett a 2015–2016-os szezonban. A válogatott találkozókat is beszámítva 2015 őszén 24 tétmérkőzésen 5 találat és 6 gólpassz a mutatója. A 19 éves csatárt már korábban is hírbe hozták külföldi csapatokkal. A német Werder Bremen, a Leipzig és a holland PSV Eindhoven érdeklődéséről lehetett olvasni.