Öt ügyeleti óvoda várja a gyerekeket a nyári szünetben – videóval

Öt ügyeleti óvoda fogadja majd a debreceni gyerekeket a nyári szünidőben. A szülőknek írásban kell jelezniük, hogy melyikben kérnek ellátást gyermekük számára a nyári időszakban. Az oktatási bizottság ülésén elhangzott: tavaly többször előfordult, különösen a téli szünetben, hogy a szülők megigényelték az ellátást, mégsem vitték el a gyermeküket az ügyeleti óvodába.

Ülésezett az oktatási bizottság

Ülésezett az oktatási bizottság

– Ezért felelősséggel tartoznak. Az, hogy az étkezést az intézményben előkészítik a gyereknek, télen ugyanezt megteszik a fűtéssel, a személyzettel kapcsolatban, rendelkezésre áll a dajka, az óvónéni is, mindezek ellenére előfordul, hogy tizennyolc bejelentkezett gyermek helyett csak egy jelenik meg. Ez szerintem mindenképpen elgondolkodtató – mondta Szabó Gyula, az oktatási bizottság elnöke.

Az óvodai beiratkozás időpontja április 27. és 28., a pótbeiratkozás pedig május 10-én lesz – így döntött az oktatási bizottság. A testület egyúttal módosított néhány körzethatárt az óvodavezetők javaslatai alapján.

– Ők érzékelik azt, hogy az óvodába honnan és mennyien jelentkeznek a gyerekek, másrészről pedig új közterületek jelentek meg, ez pedig elengedhetetlenné teszi azt, hogy a határokat valamilyen szinten módosítsuk – hallhattuk Varga Andrást, az oktatási bizottság  alelnökét.
A gyermekeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, amelyik körzetben a család lakik, illetve amelyben a szülők dolgoznak.

Február 19-ig kell beadni az óvodai jelentkezési lapokat a szeptemberben kezdődő nevelési évre. Az önkormányzat március 21-ig értesíti a szülőket az eredményről.

DehirÜlésezett az oktatási bizottság