Öntől nem lopott véletlenül az akrobata betörő?

Százmillió forint értékben foglaltak le ékszert és készpénzt egy ecseri férfinél, aki Debrecenbe járt betörni – számoltunk be az esetről tavaly nyáron. A 47 éves gyanúsított 2014 tavaszától több betörést is elkövetett a Vezér utca környékén.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Mint utólag kiderült, a férfi egykoron Németországban volt lovasakrobata, rendkívül jó testi adottságokkal bírt, könnyedén mászott fel tetőkre, mozgásával kicselezte a riasztókat.

A Debreceni Rendőrkapitányságon a bűnjelként kezelt ékszerek közül többet is felismertek a sértettek, ugyanakkor számos olyan tárgy van még a rendőrség birtokában, melyek tulajdonosa ez idáig ismeretlen.

A rendőrség kéri, hogy aki a a honlapján közzétett képeken látható értékes órák és ékszerek közül bármelyiket felismeri és azt a fentiekben ismertetett módszerrel tulajdonították el tőle, jelentkezzen az illetékes rendőrkapitányságon az ékszerek tulajdonjogát igazoló, illetve a rendelkezésre álló egyéb dokumentumokkal, esetleg fényképekkel.

Lehetőség szerint írjon emailt az orfkkoordinacio@orfk.police.hu címre, amelyben megadja nevét, lakcímét, elérhetőségi adatait, valamint az ügyében eljáró nyomozóhatóság nevét és az ügyszámot. A rendőrség munkatársai rövidesen felveszik a kapcsolatot a jelentkezőkkel. Amennyiben nem áll módjában személyesen vagy email útján kapcsolatba lépni a rendőrséggel, hívja a 107 vagy 112 segélyhívó telefonszámot.