Öngyilkos merénylő robbantott a rendőrőrsnél, sok a halott

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet öngyilkos merénylője robbantotta fel magát péntek este egy rendőrőrsnél a dél-jemeni Adenben, a terrorcselekményben hét ember meghalt – közölte a rendőrség.

A merénylet a város egyik belvárosi negyedében történt. A rendőrség megpróbálta megállítani azt a gépkocsit, amelyben a merénylő utazott, de a jármű nem állt meg. A vezetője egy rendőrségi ellenőrző pontnál robbantotta fel magát.

Az Iszlám Állam jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, nyilvánosságra is hozta a támadó nevét.

Előző nap, csütörtökön egy öngyilkos merénylő a jemeni elnök ádeni palotája közelében robbantotta fel magát, kioltva nyolc ember életét. Ezt a merényletet is az Iszlám Állam hajtotta végre.

A jemeni konfliktusban az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók és Ali Abdullah Száleh volt elnök hívei állnak szemben a Szaúd-Arábia által támogatott és a tavaly júliusban visszafoglalt Ádenben működő, Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök vezette kormánnyal. Háled Bahah jemeni miniszterelnök és kabinetjének tagjai hétfőn tértek vissza Ádenbe, miután egy korábbi merénylet miatt a kormány hónapokra kénytelen volt elhagyni az országot.

A Jemenben folyó harci cselekmények következtében eddig mintegy hatezren haltak meg, köztük 2800 civil, és csaknem 2,4 millió ember kényszerült elhagyni otthonát.