Ömlött a víz egy tűzcsapból az Ispotály utca sarkán

Nem minden nap lát az ember működő szökőkutat januárban, szerda délelőtt az Ispotály utcán közlekedőknek, illetve az ott lakóknak pontosan ilyen élményben lehetett részük. Meghibásodott egy tűzcsap, melyből aztán perceken át ömlött a víz.

Ömlött a víz a tűzcsapból

Ömlött a víz a tűzcsapból

A segítség gyorsan megérkezett, a Vízmű szakemberei hamar elzárták a csapot, majd távoztak a helyszínről. Azt azért elmondták, hogy valószínűleg korábban nem megfelelően zárta el valaki a csapot, ráadásul a hidegben a megfagyott víz kinyomta a tömítést, emiatt kezdett el ömleni belőle a víz. A tűzcsap átmeneti meghibásodása miatt sehol nem szünetelt a szolgáltatás. A szakemberek közölték, hamarosan visszatérnek és a biztonság kedvéért kicserélik majd a tömítést.

tuzcsapbelsoMint arról még augusztusban beszámoltunk, nem messze a mostani helyszíntől, a Salétrom utca és a Déli sor sarkán is hasonló eset történt, ott is egy tűzcsap volt a főszereplő. Akkor egy kamion döntötte ki a csapot, amiből aztán másfél méter magasan tört fel a víz.

Amennyiben valaki meghibásodott vagy megrongált vízcsapot lát, a Debreceni Vízműnél tehet bejelentést. A szakemberek minden esetet megvizsgálnak, és egy-két napon belül megjavítják a hibás csapokat, azok ugyanis a tűzoltók munkájához nélkülözhetetlenek. A Vízműnél az 534-510, vagy az 534-509-es telefonszámon tehetnek bejelentést a debreceniek.