Női kézilabda Magyar Kupa: elpackázott vezetés, kiesett a Loki!

Hét évet várta a debreceni drukkerek arra, hogy ismét NB I-es kupaellenfelet fogadjanak a Hódos Imre Sportcsarnokban. Nem sok köszönet volt a vendégek játékában… – a váciak nem ijedtek meg a mérkőzés első harmadában rohamozó debreceniek produkciójától, az ötgólos DVSC-előnytől (7-3), s fokozatosan ledolgozva hátrányukat fordítani tudtak az eredményen. A Loki ugyan döntetlenre mentette az eredményt, ám a kupaszabályok alapján iksz esetén az idegenben játszó csapat jut tovább.

Kudor Kitti

Kudor Kitti

Úgy kezdte a mérkőzést a Loki, miként január 8-án, a két csapat debreceni bajnokiján abbahagyta. Akkor 28-11 volt a végeredmény, s most is úgy tűnt, hasonló koreográfia alapján folytatódik a két csapat viaskodása, ezúttal a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé jutásért. A bajnokságban október vége óta nyeretlen, néhány napja edzőjét menesztő váci gárda dermedten nézte, ahogy a hajdúsági házigazda fokozatosan növeli előnyét. Varsányi remek szélsőgóljai jóvoltából 5-1, majd 7-3 volt az eredmény, s noha kicsit összeszedték magukat a vendégek, félidő hajráját megelőzően még 12-8 volt az eredmény. A 28. percre azonban elfogyott az előny (13-13), s innentől kezdve szárnyakat kaptak a vendégek.

A második játékrészben gyorsan fordítottak az eredményen (36. perc: 15-17), s innentől kezdve a Loki már csak szaladt a Duna-partiak után. A vendégek kapujában Bíró alaposan feljavult, a jobbszélső Jovetic szinte minden pozícióból ontotta a gólokat – miközben a debreceniek védekezése igencsak fellazult. Karnik és Kudor tartotta a lelket a csapatban, 26-26-nél (55. perc) még reménykedtek a hazai drukkerek. Másfél perccel a meccs vége előtt az addig is jól védő Horváth-Pásztor hetest fogott (27-28), ám nem sokkal később ugyanúgy bravúrkodott a másik kapuban Bíró is… Egyenlíteni aztán még sikerült, ám a döntetlen a Vác továbbjutását hozta.

DVSC-TVP – Vác 28-28 (14-13)
Hódos Imre Sportcsarnok, 800 néző, játékvezetők: Hargitai és Markó.
Gólok: Karnik 9, Kudor 5, Garbuz 5(1), Varsányi 4, Despotovic 3, Klikovac, Kelemen 1-1, illetve Jovetic 8, Gróz 5(2), Basic 4, Helembai 3, Soós 2, Liscevic 2, Hámori 2, Farkas és Tóth 1-1.
Kiállítások: 2, illetve 12 perc
Hetesek: 3/1, illetve 3/2