NFL: dermesztő meccsen, hatalmas csatában kaptak ki a Vikingek

Az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első fordulójában a Seattle drámai végjáték után jutott be a Nemzeti-főcsoport (NFC) elődöntőjébe.

Már a meccs előtti bemelegítésnél is "jeget lehelt" a Seaatle játékosa, Russell Wilson

Már a meccs előtti bemelegítésnél is “jeget lehelt” a Seaatle játékosa, Russell Wilson

A mínusz 21 Celsius-fokban megrendezett összecsapáson, minden idők harmadik leghidegebb meccsén (csak 1967-ben és 1982-ben játszottak NFL mérkőzést a mostaninál fagyosabb viszonyok között) a hazaiak Blair Walsh három mezőnygóljával vezettek 9-0-ra egészen a negyedik negyed közepéig. A vendégek ezt követően először az elkapó Doug Baldwin hatpontos góljával (touchdown) szépítettek, majd a sikeres extra pont után egy mezőnygóllal a vezetést is átvették (9-10). Utóbbi előtt a hazaiak futójátékosa, a megtett yardok tekintetében ligaelső Adrian Peterson vesztette el a labdát.

A találkozó végül drámai körülmények között dőlt el, a Viking ugyanis a végén könnyű mezőnygól pozícióba jutott, de az addig kiválóan teljesítő Walsh 26 yardról hibázott.

A tavaly döntős, 2014-ben bajnok Seattle az NFC elődöntőjében az alapszakaszgyőztes Carolina Panthers otthonába látogat.

Rájátszás 1. forduló (wild card-kör):

Nemzeti-főcsoport (NFC):
Minnesota Vikings – Seattle Seahawks 9-10
Washington Redskins – Green Bay Packers

Amerikai-főcsoport (AFC):
Cincinnati Bengals – Pittsburgh Steelers 16-18
Houston Texans – Kansas City Chiefs 0-30