Nem bombát, hanem kábítószert akart készíteni a gyanús vásárló

Nem robbanószert, hanem kábítószert készített volna és önként jelentkezett a németországi Pulheim rendőrségén az a férfi, aki ellen körözést adtak ki, mert robbanószer előállítására is alkalmas vegyi anyagokat vásárolt – közölte szerdán a kölni rendőrség.

A közlemény szerint az illető vallomása és a nyomozás eddigi megállapításai alapján semmi nem utal arra, hogy a 44 éves férfi nem kábítószer készítése céljából szerezte be a vegyi anyagokat.

A rendőrség egyben kifejezte köszönetét a körözött férfi fényképének és személyleírásának megjelentetése után kapott számos információért, és hangsúlyozta: az eset megmutatta, mennyire fontos együttműködni és “megőrizni a nyugalmat” a jelenlegi “feszült biztonsági helyzetben”.

Az illető ellen kedden adtak ki körözést, miután a Köln melletti Pulheim egy barkácsáruházából bejelentés érkezett, hogy valaki robbanószer előállítására is alkalmas vegyi anyagokat vásárolt. A körözésben az állt, hogy az áruház munkatársai “a férfit kinézete alapján +közel-keleti származásúnak+ írták le”. Az illető még kedd este jelentkezett a helyi rendőrségen. Állampolgárságáról, származásáról nem közöltek adatot.