Negyvennégy másodpercig tartott a borzalmas rengés

A Kína dél-keleti partjainál levő Tajvan szigeten a 6,7-es erősségű földrengés helyszínén az elmúlt éjszaka is dolgoztak a katasztrófamentők, a vasárnap kora reggeli órákban három embert emeltek ki élve a romok alól, köztük egy apát és a kisfiát. Eddig már százakat helyeztek biztonságba, a sérültek száma ötszáz felett van, 98 embert ápolnak még kórházban.

Még sokan vannak a romok alatt, küzdenek a megmentésükért

Még sokan vannak a romok alatt, küzdenek a megmentésükért

A legsúlyosabban érintett Tajnan város polgármestere elmondta, hogy körülbelül százan lehetnek olyanok, akik a Vej-kuan Csinlung lakópark összeomlott 17 emeletes épületének alsóbb szintjein laktak, és az ő kiszabadításuk okozza a legnagyobb gondot.

Egyelőre 29 olyan személyről tudnak, akik elérhetőbbek a mentők számára, így egyelőre őket igyekeznek kiszabadítani.

Ennek a 96 lakásos épületnek 256 bejelentett lakosa volt, de a katasztrófa idején többen tartózkodtak benne. Feltételezések szerint az épület alapja, váza és az építéséhez használt anyagok nem feleltek meg a szabványoknak. A tajnani önkormányzat összesítése szerint a városban kilenc épület dőlt romba, és öt másik rongálódott meg.

A földrengés helyi idő szerint nem sokkal hajnali 4 óra előtt történt, központja Kaohsziung város egyik kerületében volt, 15 kilométeres mélységben. Tajnanban 44 másodpercen át tartott, míg Kaohsziungban 20 másodperces volt. A kínai szárazföldi földrengésfigyelő központ 6,7-es erősségű rengést mért.