Négykilós kisfiú lett Debrecen idei első babája – videóval

Egy igazi hajasbaba Debrecen idei első újszülöttje. Czegle Dániel a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán jött a világra január elsején hajnali negyed négykor. Születése után néhány órával látogattuk meg.

Czegle Dániel

Czegle Dániel

A baba anyukája még nagyon kimerült volt, ezért az újdonsült apuka beszélt a család első babájáról, és a még szinte felfoghatatlan és leírhatatlan boldogságról.

– Új csillag költözött a család életébe. Nem igazán tudom leírni, hogy ilyenkor milyen boldog lehet az ember, milyen boldog az ember valójában – hallhattuk Czegle Tamást.

Az apa és felesége, Czegléné Tóth Andrea 2 és fél éve házasok. Mindketten 28 évesek. Az édesanya egészségügyi szervező, az apa pedig hálózat adminisztrátorként dolgozik. Első gyermeküket december 28-ra várták, Dániel ehhez képest egy kicsit késve, de egészségesen jött a világra, 4100grammal, és 54 centivel.

–  Első baba ebben az évben, 6 órás vajúdás, egy nagyon gyors szülés után egy meglehetősen nagy súlyú, 4 kilós baba született – közölte dr. Póka Róbert, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója.

A baba és édesanyja egészségesek, mindketten jól vannak. Hétfőn vagy kedden már haza is mehetnek a Klinikáról.

DehirPénteken hajnalban született az idei év első debreceni babája