Négygólos előnyről bukta el az UTE elleni meccset a debreceni hokicsapat

Az utóbbi időben nem sok babér termett Jevgenyij Muhin tanítványainak, ám két fontos győzelemmel, a DAB ellen gyűjtött hat ponttal nagy lépést tettek a rájátszás felé. Az UTE elleni hétfői mérkőzés nem kevésbé fontos volt a számukra, hiszen egy győzelemmel növelhető lett volna az előny a negyedik helyért zajló harc a legnagyobb riválisával szemben.

A két csapat egymás elleni mérlege újpesti fölényt mutatott, hiszen szeptemberben oda-vissza nyerni tudott ugyan a DHK, ám az azóta lejátszott öt meccs mindegyikét az UTE nyerte, köztük egyet Debrecenben, hosszabbításban. Egy hete néztek farkaszemet utoljára, akkor a fővárosi gárda nyert 3-0-ra.

A hétfő esti debreceni meccsen sokáig úgy tűnt, eljött a revans ideje. Az első harmadban három perc alatt három gólt vágtak a debreceniek Ales Sila kapujába, s mivel a 26. percben már 4-0 volt az állás, okkal reménykedhettünk a sikerben. Ami, sajnos, elmaradt, hiszen a következő négy találatot az Újpest jegyezte, így 4-4 volt a rendes játékidő végén. A hosszabbítás nem hozott gólt, végül a büntetőlövések során Elomo találata a vendégek sikeréhez vezetett.

Ezen a héten a tabella élén álló két gárda ellen kellene javítani a mérlegen. Szerdán a DVTK Jegesmedvék ellen hazai környezetben búcsúztatja az óesztendőt a DHK (kezdés 19 óra), majd egy újabb hazai bajnoki következik: január 3-án, vasárnap a MAC Budapest lesz a Debrecen Jégcsarnok vendége (18.30).

Debreceni Hoki Klub – UTE 4-5 (3-0, 1-2, 0-2, 0-0, 0-1) – szétlövés után
Debrecen Jégcsarnok, 250 néző, játékvezetők: Varjú, Halassy, Sipos, Muzsik.
DHK: Vay – Hetényi, Kovács, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin – Popkov, Hári, Könczei, Saluga – Csíki, Wéber, Vincze, Godó, Izsák – Kozlovszkij, Tanka. Edzpők: Jevgenyij Muhin és Igor Razov.
Gólok: Kovács (14. perc – assziszt: Izsák és Kozlovszkij), Saluga (16. – a: Hári és Könczei), Kozlovszkij (17. – a: Izsák és Vincze), Könczei (26. – a: Saluga és Hári), illetve Kiss (35.), Elomo (36.), Gröschl (48.), Huba (56.) és Elomo (66.)
Kiállítások: 8, illtve 4 perc
Kapura lövések: 34, illetve 61

További eredmények:
Corona Brasov (romániai) – MAC Budapest       2-15
SC Csíkszereda (romániai) – Fehérvár AV19     2- 3

Az állás:
1. MAC Budapest             34 meccs/81
2. DVTK Jegesmedvék                34/81
3. Fehérvár                                  32/53
4. Debrecen                                 35/53
5. UTE                                          34/49
6. Csíkszereda                             35/44
7. FTC                                          34/41
8. Dunaújváros                             34/38
9. Brassó                                      34/19