Négy országos elfogatóparancsot adtak ki az elfogott 18 éves fiú ellen

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai január 25-én 18 óra 30 perckor Debrecenben, a Petőfi téren járőröztek, amikor a Nagyállomáson észrevettek egy gyalogost, aki az egyenruhások láttán hirtelen megfordult és elindult az ellenkező irányba.

A rendőrök megállították és igazoltatták a 18 éves fiút, majd megállapították, hogy őt a Debreceni Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja körözi, mivel a jogerősen kiszabott közérdekű munka büntetését nem dolgozta le, valamint a Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szintén országos elfogatóparancsot adott ki ellene.

A helyi lakost a járőrök elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók N. G.-t gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalember július 26-án a Nagyerdőben ellopott egy mobiltelefont a  és egy pénztárcát, valamint szeptember 18-án a Hatvan utcában a lakat levágása után ellopott egy női kerékpárt.