Nagyon fontos győzelmet aratott a Fradi otthonában a debreceni hokicsapat

Nyolc meccset vívott az elmúlt három hétben a jégkorong Mol Ligában a Debreceni Hoki Klub – a Fradi elleni kedd esti fővárosi összecsapásig kizárólag a tabella dobogós helyen tanyázó klubokkal, a MAC-cal, a Miskolccal és a Fehérvárral mérkőztek. Nem is csoda, hogy ezen időszak alatt mindössze három pontot gyűjtöttek Muhin edző tanítványai, a Fradi ellen azonban már illett elkezdeniük a pontok gyűjtögetését.

Bravúros DHK-siker az FTC csarnokában - Fotó: jegkorongblog/ftc.hu

Bravúros DHK-siker az FTC csarnokában – Fotó: jegkorongblog/ftc.hu

A Ferencváros és a DHK párharca az egyik legszorosabb a ligában. Pesterzsébeten még egyszer sem döntöttek rendes játékidőben, egyszer büntetőkkel nyert a Debrecen, egyszer hosszabbításban a Fradi. A helyzet nagyon hasonló volt a debreceni összecsapásokon is: egyszer az FTC nyert 1-0-ra, egyszer a DHK 3-2-re.

A hokibajnokság alapszakaszának hajrájában két meccset vív egymással az ötödik helyért harcoló Ferencváros és a DHK. A kedd esti fővárosi csata után január 31-én Debrecenben mérkőzik a két gárda, s e két meccs el is döntheti, hogy melyikük végez az ötödik helyen.

Ami a mostani pesti meccset illeti: remek játékkal hozta el a három pontot a vetélytárs otthonából a hajdúsági gárda. A sérüléséből felépült egykori fradista Berta Ákos vezérletével (s két góljával) a DHK már 4-1-re is elhúzott, s biztonságos előnyét a meccs végéog tartani tudta.

Ferencváros ESMTK – Debreceni Hoki Klub 2-5 (0-1, 1-3, 1-1)
Pesterzsébet, játékvezetők: Halassy, Kincses, Muzsik, Soós.
DHK: Vay – Kunajev, Popkov, Hári, Saluga, Piatak – Hetényi, Kovács B., Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin – Wéber, Godó, Vincze, Kozlovszkij, Kaszkov – Izsák, Tanka. – Edzők: Jevgenyij Muhin és Igor Razov.
Gólok: Rafaj (23.), Dubek (49.), illetve Berta (14. perc – assziszt: Dancsfalvi és Wéber), Hetényi (25. – a: Dancsfalvi), Saluga (36. – a: Kovács), Berta (39. – a: Vaszjunyin és Dancsfalvi), Saluga (52. – a: Hári és Wéber)
Kapura lövések száma: 28, illetve 20
Kiállításpercek: 0, illtve 6 perc

A címvédő DVTK Jegesmedvék az utolsó pillanatokban szerzett góllal győzött 4-3-ra a MAC ellen a jégkorong MOL Liga keddi “kihelyezett” rangadóján, Kaposváron.

A DHK-nak már csak öt alkalommal kell jégre lépnie az alapszakaszban, ebből háromszor hazai jégen, ahol fogadja még a Fehérvárt (január 22., péntek 18 óra), a sereghajtó Brassót (január 23., szombat, 18.30) és a Fradit (január 31., vasárnap). Ezek mellett elutazik még egyszer Fehérvárra és a MAC-hoz is.

A tabella:

1. DVTK Jegesmedvék      42 meccs/101 pont
2. MAC Budapest                           42/98
3. Fehérvár                                     41/78
4. UTE                                             42/61
5. Debrecen                                    43/59
6. Ferencváros                                41/53
7. Csíkszereda                                40/48
8. Dunaújváros                                42/39
9. Brassó                                         39/21