Nagy létszámmal üzemelnek a debreceni melegedők

Az utcai szociális szolgálat munkatársai az erdőben élőknek rendszeresen meleg teát, élelmiszert és ha kell, takarót, ruhát is visznek. A hajléktalanoknak szükség esetén orvosi ellátást is biztosítanak.

Vannak, akik az erdőben találnak maguknak szállást

Vannak, akik az erdőben találnak maguknak szállást

– Működik a krízisautónk is megyei hatáskörrel, ami ha hívás érkezik a telefonon, mentők rendőrség, vagy a lakosság részéről, akkor a kollégák kimennek a helyszínre, értékelik a helyzetet, felajánlják az illetőnek, hogy vegye igénybe valamelyik szálláshelyünket, vagy ha orvosi segítség kell, akkor mentőt hívnak hozzá – nyilatkozta Hosszú Zoltán, a Reformix Kft. Utcai Szociális Szolgálat vezetője.

A szervezet két helyszínen több mint 100 fedélnélküli embert tud befogadni. A Wesselényi utcai éjjeli, illetve a Dobozi utcai nappali menedékhely is csaknem 100 százalékos kihasználtsággal működik a hidegre fordult időben.

hajlektalanoknagyA rendőrök is figyelnek a hajléktalanokra. Az éjszakai mínusz 10 fokos hidegben az emberi test pár óra alatt kihűlhet, ezért a járőrök is minél több otthontalant igyekeznek bevinni egy-egy melegedőbe.

A rendőrség azt kéri, hogy senki se menjen el a hidegben a földön, vagy padon fekvő ember mellett, hanem kérjen segítséget az ismert segélyhívó telefonszámok valmelyikén.