Nadal, Venus és Halep útjára lépett Babos Tímea is

Babos Tímea az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában maratoni ütközetben győzte le a brit Heather Watsont, így karrierje során először jutott el az Australian Open második köréig egyesben. Szerdán azonban már nem tudta folytatni előrelépését: a 12. kiemelt svájci Belinda Bencic 6:3, 6:3-ra nyert ellene.

Babos Tímea

Babos Tímea

Babos női párosban is érintett, ott a szlovén Katarina Srebotnik a partnere. Negyedik helyen rangsorolt duójuk várhatóan magyar idő szerint csütörtökön hajnalban lép pályára.

Az egyéni viadal első fordulójának legnagyobb meglepetése a 14-szeres Grand Slam bajnok, volt világelső spanyol Rafael Nadal gyors búcsúja: a honfitárs Fernando Verdasco nyert ellene öt játszmás, drámai csatában.

Kiesett a korábban hét Grand Slam-elsőséget begyűjtő amerikai sztár, Venus Williams is – legyőzője a debreceni felmenőkkel rendelkező, brit színekben versenyző Konta Johanna.

A női verseny eddigi legnagyobb meglepetése a 2. helyen kiemelt román Simona Halep veresége a világrangsor 133. helyén jegyzett kínai Zhangtól.