Mol Liga: egymás hátán a rangadók, kőkemény meccsek előtt a DHK

Az óesztendő utolsó összecsapásával (DHK-DVTK Jegesmedvék 4-5) a jégkorong Mol Liga alapszakaszának legkeményebb részét, a záró szakaszt kezdte meg a a debreceni hokicsapat.

A DHK, UTE, FTC, Csíkszereda kvartettből egy csapat lehet elődöntős

A DHK, UTE, FTC, Csíkszereda kvartettből egy csapat lehet elődöntős

Az új esztendő elején szűk három hét alatt hat meccset játszanak Jevgenyij Muhin tanítványai, mindegyiket a Miskolc, MAC, Fehérvár trióval. Azaz: a dobogón álló, s éremre pályázó három együttessel. Ám ami utána következik, az sem sétagalopp, hiszen a hajrában lesz két fehérvári fellépés, egy idegenbeli meccs a MAC ellen, oda-vissza derbi a Fradival és a sok kemény csata közben az egyetlen könnyebbnek ígérkező mérkőzés a sereghajtó brassóiak ellen, itthon.

A Debreceni Hoki Klub 53 pontot gyűjtött eddigi 36 mérkőzésén, ezzel a negyedik helyen áll, előnye az UTE-val szemben mindössze 1 pont. Elődöntős reményeket táplál még a DHK-tól 6 pont távolságra álló FTC, s a 8 pontos hátrányból felzárkózni kívánó Csíkszereda is.

Rangadót utoljára október közepén nyert a Debreceni Hoki Klub, amikor 5-4-re verte a MAC-ot. Azóta 22 mérkőzést játszottak Salugáék, melyek során csak a Brassót, a Dunaújvárost és a Fradit sikerült legyőzniük, összesen hét alkalommal. A többi csapat egyikével szemben sem jártak sikerrel – bár kétségtelen, hogy legtöbbször szoros csatában szenvedtek vereséget.

A címvédő miskolciak elleni szerdai debreceni összecsapáson is derekasan tartotta magát a DHK, s volt esélye a pontszerzésre, hiszen 2-4 állásról Vincze duplájával egyenlíteni tudott, ám a befejezés előtt három perccel a borsodi vendégek emberelőnyös góllal elorozták a győzelmet.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen):
– A listavezető DVTK Jegesmedvék meccs elejét sajnos odaajándékoztuk az ellenfélnek, aztán sikerült egy kicsit visszakapaszkodni, de a Miskolc harmadik és negyedik gólját ismét nagy hibáink előzték meg. Mindezek ellenére a csapatom nagyon akart nyerni. A harmadik harmadra jól raktuk össze a sorokat, jókor jöttek az emberelőnyök is. Sikerült kiegyenlíteni, de a mérkőzés vége nem úgy alakult, ahogyan azt reméltük. Azt is látni kell azonban, hogy komoly nehézségekkel küzdünk: keretünkben olyan sok a beteg és a sérült, hogy nagyon fiatal, mondhatnánk ificsapattal vagyunk kénytelenek tapasztalt felnőtt játékosok ellen kiállni.

A bajnokság alapszakaszának hátralevő folytatásában tizenkét mérkőzés (hat itthon és hat idegenben) vár még a debreceniekre. A sorozat zárása után a legjobb négy csapat folytathatja a csatározást az érmes helyezésekért. A jelenlegi dobogósok elődöntős helye aligha forog veszélyben, ám a negyedik pozícióért hatalmas harc ígérkezik a Debrecen és az Újpest között, de beleszólhat még e tülekedésbe a Fradi és a Csíkszereda is.

Íme a következő egy hónap feszített programja:

Január 3., vasárnap: Debrecen – MAC Budapest (18.30)
Január 5., kedd: Debrecen – Fehérvár (18)
Január 8., péntek: DVTK Jegesmedvék – Debrecen
Január 11., hétfő: MAC Budapest – Debrecen
Január 15., péntek: Debrecen – DVTK Jegesmedvék (18)
Január 18., hétfő: Fehérvár – Debrecen
Január 19., kedd: FTC – Debrecen
Január 22., péntek: Debrecen – Fehérvár (18)
Január 23., szombat: Debrecen – Brassó (18)
Január 28., csütörtök: MAC Budapest – Debrecen
Január 31., vasárnap: Debrecen – FTC (18.30)
Február 2., kedd: Fehérvár – Debrecen

A bajnokság állása:

1. DVTK Jegesmedvék            35 meccs/84 pont
2. MAC Budapest                                35/83
3. Fehérvár                                          33/56
4. Debreceni HK                                  36/53
5. UTE                                                 36/52
6. FTC                                                  36/47
7. Csíkszereda                                     36/45
8. Dunaújváros                                     36/38
9. Brassó                                              35/19