Mocskos trükkel loptak meg egy idős debreceni nénit

A rendelkezésre álló adatok szerint még december 1-jén délelőtt Debrecenben, az Ibolya utcában egy idős nő lakásának nyitva hagyott ajtaján bement egy ismeretlen férfi, aki a szobában tartózkodó néninek azt állította, hogy rosszul érzi magát és vizet szeretne inni.
A 75 éves néni adott egy pohár vizet az ismeretlennek. A férfi beszélgetni kezdett a sértettel, aztán a szekrényről hirtelen magához vette a néni mobiltelefonját és annak töltőjét, majd a lakásból elmenekült.

 

A történteket a sértett elmondta a lányának, aki azonnal bejelentést tett a rendőrség ügyeletére. A helyszínre érkező rendőrök széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek az ismeretlen tettes azonosítása és felkutatása érdekében.

A beszerzett információk alapján a nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 51 éves helyi férfit, akit január 8-án a Péterfia utcában elfogtak és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók A. Sándort gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Debreceni Rendőrkapitányság A. Sándor ellen kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.