Mire költi a Loki a Balogh Norbertért kapott pénzt?

Mint ismert, az olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokságban szereplő Palermóhoz igazolt a DVSC fiatal tehetsége, Balogh Norbert. Balogh játékjogáért 2,2 millió eurót (mai középárfolyamon 693 millió forintot) fizettek a szicíliaiak a Lokinak. Az olaszok az összeget az aláírás napján teljes egészében át is utalták a DVSC számlájára.

Balogh Norbert árából új játékosokat igazolnának

Balogh Norbert árából új játékosokat igazolnának

Mire költik a pénzt? – kérdeztük a Róka Gézától, a DVSC klubigazgatójától.

„A döntés a pénz felhasználásáról az igazgatóság hatásköre, de valószínűsíthetem, hogy első helyen fog szerepelni a csapat megerősítése” – közölte Róka Géza.

Róka Géza

Róka Géza

A klubigazgató hozzátette, több játékossal tárgyalnak, de konkrétumokról nem kívánnak beszélni, amíg nem zárják le az egyes tranzakciókat.

„Most nagyjából az átigazolási időszaknak a közepén járunk, tehát idő még van bőven. Még egyszer mondom, szeretnénk a csapatot megerősíteni. Olyan játékost találni azonban, aki a DVSC-nek erősítést, lehetőleg azonnali erősítést jelent, nem könnyű. Keressük a játékosokat, s reméljük, hogy meglesz az erősítés” – hallhattuk Róka Gézát.

A klubigazgató elmondta azt is, amiatt, hogy a magyar labdarúgó válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, megnövekedett az érdeklődés a nemzetközi piacon a magyar játékosok iránt.

A felvetésre, hogy mi a fontosabb, a jó játékosokat itthon tartani, vagy jó pénzért eladni, Róka Géza azt felelte: „erre nem lehet általánosított választ adni, ezt mindig az adott eset dönti el; hol az egyik, hol a másik érdek az erősebb. Lehet olyan átigazolási ajánlat, amire egy magyar klub nem mondhat nemet, nem tud nemet mondani, de lehet olyan szituáció is, amikor jobban megéri a játékost otthon tartani, esetleg játszatni még néhány évig, és később megpróbálni értékesíteni”.