Michael Caine szerint rövidesen kiléphetnek a britek az EU-ból

A színész, aki az Ifjúság című filmjével kapcsolatban adott interjút, a  BBC Radio 4 műsorában az unióval kapcsolatos nézeteiről úgy fogalmazott: az EU elhagyása “ijesztő”, de nem akarja, hogy “arctalan bürokraták diktáljanak”. Hozzátette, hogy amennyiben nem történnek “rendkívül jelentős” változások, szerinte ki kell lépnie Nagy-Britanniának az EU-ból.

Caine a brit kulturális élet egyik első jelentős személyisége, aki ilyen értelemben foglalt állást Nagy-Britannia EU-tagságát illetően.

Szavait Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) vezére üdvözölte, és Caine Az olasz meló című filmjéből idézve azt írta a Twitteren: “Örülök, hogy Michael Caine támogatja a Brüsszeltől való elszakadást. Robbantsuk ki a nyavalyás ajtókat!”

Más brit euroszkeptikusok is csatlakoztak, Daniel Hannan és David Campbell Bannermann konzervatív európai parlamenti képviselők szintén a Twitteren fejezték ki egyetértésüket Caine-nel.

Catherine Bearder liberális demokrata európai parlamenti képviselő ugyanakkor ezt írta: “Helló, Michael Caine, nagy rajongója vagyok és nem egy arctalan bürokrata. Boldogan találkozom Önnel szemtől szemben mint választott képviselője.”