Meztelenül szaladgált a hívők között egy férfi a Szent Péter-bazilikában

Levetkőzött egy brazil férfi a Szent Péter-bazilikában, majd a hívők és turisták között szaladgált hétfő délután – jelentette kedden az olasz sajtó. A vatikáni csendőrség őrizetbe vette, egy római kórház pszichiátriai osztályára szállították.

A negyvennégy éves férfi átjutott a Szent Péter-bazilikába való belépéshez szükséges biztonsági ellenőrzéseken. Amikor beért a bazilikába, minden ruháját levetette, csak tornacipőjét hagyta a lábán és hátizsákját a hátán.

Meztelenül a főoltár irányába futott. A hívők és turisták későbbi beszámolói szerint a legnagyobb félelmet a hátán levő hátizsák keltette. Sokan attól tartottak, esetleg pokolgép van benne.

A férfit a vatikáni csendőrség emberei állították meg, kabátot terítettek rá, és a Vatikánhoz közeli Santo Spirito kórház pszichiátriai osztályára vitték. Az egyébként ápolóként dolgozó férfi pszichológiai problémákkal küzd. Az olasz hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

A férfiról a Szent Péter-bazilikában készült felvételek azonnal felkerültek a közösségi oldalakra, néhány képet az olasz sajtó is közölt.