Mentők és rendőrök vitték el a Fényes-udvari késelés szereplőit

A Dehir munkatársa szombaton délután csaknem tragédiával végződött családi vita szemtanúja lehetett: a toronyház emeletéről láthatta, amint az épület előtt rendőrségi kocsi és mentőautó sorakozik fel a bejáratnál, s aztán a rendőrök egy fiatal lányt bilinccsel a kezén vezettek el, míg a mentőautó egy férfit szállítva hagyta el a helyszínt.

Rendőrök kísérik kihallgatásra a 17 esztendős lányt - Fotó: Dehir.hu

Rendőrök kísérik kihallgatásra a 17 esztendős lányt – Fotó: Dehir.hu

Megkérdeztük Dobó Dénest, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr Főkapitányság szóvivőjét, mi történ pontosan a Fényes-udvari lakótelepen?

Szombaton 12.55 perckor egy fiatalember hívta telefonon a Hajdú-Bihar Megyei rendőr Főkapitányság Tevékenységi Irányítási Központját, s arról számolt be, hogy a lakótelepi lakásban bátyját egy késsel megtámadta volt élettársa. A rendőrség munkatársai azonnal a helyszínre vonultak, s igazoltatták az ott tartózkodó 24 esztendős férfit és 17 éves nőt. A helyszínen megállapítható volt, hogy az egyaránt kabai állandó lakhellyel rendelkező két fiatal vitája dulakodással zárult, melynek során a férfi ököllel többször megütötte a nőt, aki viszont egy 12 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta a férfit.

A rendőrségi szóvivő a Dehir.hu érdeklődésére elmondta, hogy a lányt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, míg a férfit a mentők előbb a kórházba szállították, ahol ellátták sérülését, majd onnan a rendőrök őt is kihallgatásra vitték.

A rendőrség súlyos testi sértés bűntettének elkövetésére tett kísérlet miatt nyomoz az ügyben. A helyszínen lefoglalták a dulakodás közben használt 12 centis kést is.

kés