Meggyőző játékkal vette el a Honvéd hazai veretlenségét a DEAC

Újabb hazai veretlenségi sorozatot sikerült megszakítania a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapatának az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban. A szombati játéknapon az idáig otthonában hibátlan Budapesti Honvédot meggyőző fölénnyel fektette két vállra dr. Nagy Ágoston együttese.

A budapesti Simon János Sportcsarnokban idegesen kezdték a találkozót a mérkőző felek, az első percekben egyik oldal sem tudta igazán elkapni a ritmust. Nagy Botond második hárompontosa után megnyugodott a DEAC, ám a vendéglátók lendületes kosárlabdát játszva 10-10-ig tudták tartani a lépést. Ekkor azonban rákapcsoltak a hajdúságiak, s nagyszerű csapatjátékkal megléptek ellenfelüktől, s előnyükből négy egységnyit meg is tartottak a játékrész végére.

A kisszünet után némi zavar keletkezett a debreceni védekezésben, a Honvéd könnyű ziccerek mellett tiszta hárompontosokat is dobhatott. Meg is bosszulta magát a rövid kihagyás, a házigazdák a negyed derekára utolérték Kovácsékat, s egy pillanatra át is tudták venni a vezetést. Az edzői stáb időkéréssel reagált, melynek meg is lett az eredménye, érezhetően feljavult a debreceniek játéka. Hiába váltott védekezést Puskás Artúr csapata, egy nagyszerű rohanásnak köszönhetően tíz pontos debreceni fórral mehettek pihenőre a felek.

A fordulás után tovább folytatódott a látogatók lehengerlő játéka, hamar húsz pontos különbség alakult ki. A játék ezen szakaszában azt csinált a DEAC támadó oldalon, amit csak akart, Takács Dániel hatalmas zsákolása után pedig teljesen összetörtek a fővárosiak. A hazaiak a durvaság határát súroló védekezéssel reagáltak, ám ezzel sem tudták megállítani a debreceni rohamokat.

A záró játékrészben tovább nőtt a különbség, már közel harminc pontos differenciát is mutatott az eredményjelző. Az érdekes bírói ítéletekkel tarkított mérkőzés ekkora gyakorlatilag már eldőlt, vissza is vettek a sebességből dr. Nagy Ágoston tanítványai. A végjátékban már csak kozmetikázni tudott az eredményen a Honvéd, a vendégek sikerét semmi nem veszélyeztette. A Miskolc után tehát egy újabb hazai pályán veretlen csapatot sikerült legyőznie magabiztosan a DEAC-nak. Győzelmükkel a debreceniek továbbra is tapadnak az éllovas Salgótarjánra.

Budapesti Honvéd – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 71-94 (15-19, 26-32, 14-27, 16-16)
DEAC: Patkovic 19/3, Kovács 5/3, Gál 4, Nagy Be. 5/3, Nagy Bo. 22/15 -csere: Takács 24, Vas 5, Pék 10/6, Erdei -, Kiss -, Opre – Lippai -.

Dr. Nagy Ágoston:
– Ősszel magabiztosan vertük őket otthon, de nekünk most már minden mérkőzést komolyan kell vennünk tavasszal, ráadásul hazai pályán eddig veretlenek voltak, így nem számíthattunk könnyű meccsre. Mesterségesen lecsökkentettük a dobásaik számát, hosszabban támadtunk, mint szoktunk, így húsz kísérlettel kevesebbjük volt, mint szokott lenni. Mindenki pályára lépett, s a kulcsembereinken kívül a többiek is hozzá tudtak tenni, aminek remélhetőleg a közeljövőben meg is lesz az eredménye.