Még nem tudni, utazik-e ezúttal is téli edzőtáborba a Loki

A december 12-i bajnoki zárás, az MTK elleni 3-1-es hazai győzelem után megkezdték szokásos téli pihenőjüket a DVSC-TEVA futballistái.

Az OTP Bank Liga hetedik helyén álló Lokira az Európa-bajnokság miatt rövidre szabott tavaszi szezonban nagy menetelés vár, ha meg akarja valósítani minimális célkitűzéseit. A bajnoki arany már elúszott, ám a Fradi mögötti dobogós helyekért, a nemzetközi szereplés jogáért még sok résztvevős, komoly harc folyik. A debreceni együttes három pont hátrányban van a jelenlegi második helyezettel szemben, két pontra áll a dobogó harmadik fokától. Nem elérhetetlen tehát az érmes pozíció. Miként a kupasiker sem.

Ehhez az első lépés a Nyíregyháza elleni Magya Kupa negyeddöntő (február 10-én idegenben, március 2-án a Nagyerdei Stadionban). Az NB I-es rajt február 13-án lesz, a Vasas jön Debrecenbe. Egy héttel később ismét itthon lép majd pályára a Loki, a Paks lesz a vendég.

A tavaszi feladatokra január 4-én kezdi meg a csapat a felkészülést. A téli szünetre a játékosok egyéni programot kaptak, az alapján dolgoznak majd a meccs és hivatalos edzés nélküli ünnepi időszakban. Szokás szerint orvosi vizsgálattal indul az év. Lesznek különböző kondíciótesztek, és később edzőmérkőzések is. Még kérdéses, utazik-e klub edzőtáborba, rövidesen döntenek erről.