Még az idősebbek között is bronzérmes lett a debreceni vívótehetség

Újabb remek hétvégét zártak a DHSE-PMD kardvívói. A junior férfiak a németországi Künzelsaut vették célba, a kardutánpótlás pedig Esztergomba látogatott minősítői versenyre. A hétvégét Battai Sugár Katinka két dobogós helyezéssel zárta

Battai Sugár Katinka az érmesek között (jobb szélen)

Battai Sugár Katinka az érmesek között (jobb szélen)

A németországi Künzelsauban rendezték meg a junior férfiak nemzetközi válogatóját, melyen Karácsony Andor és Urbán Ádám szerepeltek. A csoportból történő továbbjutás és a táblás szereplés egyiküknek sem jelentett gondot. Urbán a legjobb 32 versenyző között fejezte be a német kalandtúrát.

A 15 év alatti fiatalok eközben Esztergomban válogatóztak. Battai Sugár Katinka az egy évvel idősebbek között (újonc korosztály) a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A gyermekverseny is a papírforma alapján alakult. Battai Sugár Katinka imponáló vívással ismét veretlenül nyerte meg a küzdelmeket. Ezzel Battai az idei évad harmadik nagy versenyét is megnyerte.

A debreceni kardforgatóknak egyébként nagyon sűrű az év eleji programjuk. A hét végén kadet országos bajnokságon lépnek pástra, míg egy héttel később a juniorok között kell bizonyítaniuk.

Gerevich-Kovács-Kárpáti Körverseny – Esztergom
gyermek leány kard:
1.    Battai Sugár Katinka

újonc leány kard:
3.    Battai Sugár Katinka