Még 30-40 milliárd forint uniós támogatás érkezhet az országba az év végéig

További 30-40 milliárd forintos uniós támogatásról születhet döntés még az idén, miután a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) szeptemberben zárult második fordulója és a kisebb összegű támogatások kiértékelése még folyamatban van – mondta Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Az NGM korábban közölte: az augusztusban zárult első forduló értékelését most fejezték be, ennek során csaknem 400 projekt 57,7 milliárd forint támogatást nyert el.

Karsai Tamás elmondta, elsősorban feldolgozóipari, külpiacra termelő, vagy beszállítói értékláncban részt vevő vállalatokat támogatnak. A célcsoport így országszerte 50-60 ezer cég – tette hozzá.

Kiemelte: fontos volt, hogy az év végéig előterjesszék döntésre a pályázatokat, mert így reményeik szerint a projektek nagy része jövőre megvalósul, ami “makro szempontból is releváns” mértékben támogatja a jövő évi gazdasági növekedést a beruházások volumenének növekedésén keresztül.