Második hely Zilahról: szépen alakul Tone Tiselj Lokija

A CIS Kupa első napján a Kolozsvár csapata ellen lépett pályára Zilahon a DVSC-TVP. Félidőben még a román együttes vezetett, a folytatásban azonban fordított és háromgólos győzelmet aratott a Loki. A klub honlapja szerint a siker kulcsa a láthatóan javuló védekezés volt, amely felőrölte a kolozsváriakat. Volt ugyanis egy tízperces periódus, amikor egyáltalán nem tudott gólt szerezni az erdélyi csapat.

Kudor Kitti és Kelemen Éva örült a győzelmeknek  Fotó: dvsckezilabda.hu

Kudor Kitti és Kelemen Éva örült a győzelmeknek Fotó: dvsckezilabda.hu

Aznap délután a házigazda HC Zalau ellen léptek pályára Kudork Kittiék. Ekkor – leginkább az edzőtábor okozta terhelés miatt – már fáradtan mozgott a csapat, ez pedig vereséghez vezetett. Másnap szokatlan, reggel kilenc órai kezdettel a Békéscsaba volt az ellenfél és megszületett a csapat második sikere.
Az egész tornán érezhető volt, hogy a csapat kemény munkából érkezett Zilahra. A védekezésben azonban még így is látható jelei voltak, hogy a csapat kezdi elsajátítani Tone Tiselj stílusát.

Eredmények:

DVSC-TVP–ALEXANDRION CLUJ 28–25 (14–15)
DVSC: Horváth-Pásztor – Slakta 4, Karnik Sz. 2, Kudor 5, B. Klikovac 3, Garbuz 2, Szilágyi Á. 2. Csere: Lajtos (kapus), Varsányi 3, Kelemen 4, Siska, Sirián 2, Marincsák 1. Edző: Tone Tiselj.

HC ZALAU–DVSC TVP 26–20 (12–10)
DVSC: Lajtos – Varsányi 2, Karnik Sz 2., Kudor 3, B. Klikovac 2, Garbuz 6, Kelemen 1. Csere: Víg, Horváth-Pásztor (kapusok), Szilágyi Á. 2, Marincsák 2, Siska, Sirián, Slakta, Kiss O. Edző: Tone Tiselj.

DVSC-TVP–BÉKÉSCSABA 26-22 (11-10)
DVSC: Horváth-Pásztor – Varsányi 2, Karnik Sz. 4, Kodor 7, B. Klikovac 2, Garbuz 3, Szilágyi Á. 2. Csere: Lajtos, Víg (kapusok), Slakta 2, Kelemen 2, Siska 1, Sirián, Marincsák, Kiss O. Edző: Tone Tiselj.