Márton-napi Libalakoma

November 11. jeles dátum a népi kalendáriumokban: ekkora híznak meg a fiatal libák, érik meg az újbor, ez az utolsó vásári nap. Kezdődhetett a vigasság, a püspökfalatról azonban nem illett elfeledkezni! Elterjedt népszokás Márton napján, november 11-én libát sütni. Márton az új bor bírája is, ilyenkor ugyanis már iható az új bor. A Márton-napi lúdpecsenyés vacsora végén már kiforrott újborral szokás koccintani, ezt hívják Márton poharának.

Ennek jegyében 2009. novemberében első alkalommal rendezte meg Debrecen, Eger Városa és a Barabás Étterem közösen a Márton-napi Libalakomát a debreceni főtéren, amely a híres egri borokról és az azokhoz illő ízes libaételekről szólt.

A hagyományteremtő három nap jó alkalom arra, hogy a híres és közkedvelt borvidék még közelebb kerüljön a szép borokat szerető debreceni közönséghez.

A két város ugyanis immár két éve rendszeres résztvevői egymás kiemelkedő kulturális és gasztronómiai programjainak.

Sok szeretettel várunk minden Kedves érdeklődőt!

Információ:
Tel: 52/502-220
www.barabasetterem.hu