Már a temetőkből és a gyümölcsösökből is lopják a fát Hajdú-Biharban

A Készenléti Rendőrség járőrei pénteken Nyíracsádon két férfit vettek észre, akik a temetőben lévő fasorban éppen fát vágtak ki. A rendőrök igazoltatták a két helyi lakost és megállapították róluk, hogy nincs engedélyük a fakivágásra.

A járőrök lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt előállították a 20 és 21 éves fiatalembereket a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatták, majd a gyorsított bírósági eljárás érdekében szabálysértési őrizetbe vették őket.

A debreceni rendőrök eközben egy férfit vettek szabálysértési őrizetbe, aki egy telken gyümölcsfákat vágott ki és vitt el.

Egy állampolgár tett  bejelentést arról, hogy egy ismeretlen férfi a debrecen-bánki telkéről gyümölcsfákat vágott ki és vitt el. A járőrök a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy öt szilvafát  tulajdonítottak el az ingatlanról. A rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a helyi lakost, akit otthonában elfogtak és előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében.

A 27 éves férfi házában a rendőrök megtalálták a kivágott szilvafákat és az eltulajdonításhoz használt kézifűrészt, amelyeket lefoglaltak.