Már a második helyen van Nikolics az Aranycipőért folyó versenyben

Az eurotopfoot.com holnap kimutatása szerint a vajdasági származású csatár a lengyel élvonalban 21 forduló alatt 22 alkalommal volt eredményes, a lengyelek viszont “csak” 21 gólt tartanak nyilván, mert a listavezető Piast Gliwice elleni találatot hivatalosan nem neki adták.

Az Aranycipőért zajló versenyben a gólok száma és a bajnokságok erőssége alapján rangsorolják a játékosokat, ezért fordulhat elő, hogy a Borussia Dortmund csatára, a német Bundesliga góllövőlistáját 18 találattal vezető gaboni Pierre-Emerick Aubameyang megelőzi Nikolicsot. Ugyanakkor a magyar válogatott játékos jelenleg a többi között Robert Lewandowskit, Jamie Vardyt, Thomas Müllert, Neymart, Luis Suárezt, Cristiano Ronaldót és Lionel Messit is megelőzi a listán.

“Nem gondoltam, hogy néhány hónap alatt új otthonra találok. De a Legia-család mindent megtett, hogy sikeres legyek Lengyelországban és szerencsére meg tudtam hálálni ezt a szeretetet. Gólokkal!” – írta hétfőn a Facebook-oldalán Nikolics.

A támadó úgy fogalmazott, hogy a varsói klubban élete eddigi legjobb szezonját futja, és mivel magasra tette a lécet remek őszi teljesítményével, most már az a dolga, hogy a folytatásban is megtartsa jó formáját. “Továbbra is az a célunk, hogy bajnokságot nyerjünk!” – jelentette ki a Legia csatára.

A téli szünetben a Legia a tabella második helyén áll, hátránya öt pont az éllovashoz képest.

Az Aranycipő-rangsor élcsoportja:

1. Pierre-Emerick Aubameyang (gaboni, Borussia Dortmund) 36 pont (18×2)
2. Nikolics Nemanja (Legia Warszawa)
és Alex Teixeira Santos (brazil, Sahtar Doneck) 33 (22×1.5)
4. Gonzalo Higuaín (argentin, Napoli) 32 (16×2)
5. Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München)
és Jamie Vardy (Leicester City) 30 (15×2)
7. Thomas Müller (Bayern München) 14 x 2 = 28
Neymar (Barcelona) 14 x 2 = 28
Tomas Radzinevicius (Süduva Marijampole) 28 x 1 = 28
10. Jonas Goncalves (Benfica) 13 x 2 = 26
Romelu Lukaku (Everton) 13 x 2 = 26
Rijad Mahrez (Leicester City) 13 x 2 = 26
Luis Suárez (Barcelona) 13 x 2 = 26