Macedónok győzték le a debrecenieket a startupok olimpiáján – videóval

Amint arról korábban beszámoltunk, debreceni siker született a Get in the Ring! nemzetközi startup verseny magyarországi döntőjében. A versenyt nyolcvan országban rendezik meg (ezért a startupok olimpiájának is nevezik), nyolc regionális fordulóval. A kolumbiai döntőben a nyertesek egymillió euró összdíjazásban részesülnek.

Sajnos nem sikerült a továbbjutás

Sajnos nem sikerült a továbbjutás

A Get in the Ring! hazai vidéki elődöntőjét Debrecenben rendezték meg, innen jutott tovább másodikként az RF Anatomy, mely aztán a fővárosi döntőben diadalmaskodott. A budapesti döntőben a startup vállalkozás kategóriában a budapesti Practify nyert, az ötlet kategóriában pedig a debreceni RF Anatomy azonos nevű anatómiai atlasza. Ez a két csapat képviselte Magyarországot tegnap este a szófiai kelet-európai regionális elődöntőben.

Az RF Anatomy: Regéczy Zoltán, Fábián Ádám és Hortobágyi Norbert

Az RF Anatomy: Regéczy Zoltán, Fábián Ádám és Hortobágyi Norbert

A Get in the Ring! verseny különlegessége, hogy az indulóknak egy bokszringben állva kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő cégük, az ő ötletük sikeresebb lehet, mint a szintén a ringben álló riválisuké.

Mi az a startup?


A startup általában az újonnan alapított, nagy növekedési potenciállal rendelkező induló vállalkozásokat jelenti, melyet többnyire termék- vagy üzleti modell innováció jellemez. Ezek a cégek a nemzetközi piacokon való jelenlétet tűzték ki célul, tehát nem kizárólag a helyi piacra koncentrálnak. Forrás: Wikipédia.

A debreceni RF Anatomy sajnos rögtön az első összecsapásban alulmaradt. A macedón Fueloyal Technology-val kerültek össze, s ugyan szerintünk Fábián Ádám ellenfelénél magabiztosabban és meggyőzőbben beszélt, valamint válaszolt a kérdésekre, végül a szállítmányozási vállalatokat költséghatékonyságban segítő Flueloyal nyert. A debreceniek így nem jutottak a világdöntőbe, mint ahogy a másik magyar csapat sem, akik csatát ugyan nyertek, de a végső győzelmet nem tudták megszerezni. A végső győzelmet a román SYMME 3D és a bulgár ClaimCompass szerezte meg.

A nyerő ötlet

A nyerő ötlet

Az RF Anatomyt két debreceni orvostanhallgató Regéczy Zoltán és Fábián Ádám alapította, később csatlakozott hozzájuk Hortobágyi Norbert joghallgató, emellett két fővárosi programozó segíti a munkájukat. Közel másfél éve fejlesztik a programjukat, egy digitális anatómiai atlaszt, mely okostelefonon és tableten érhető el – egyelőre androidos készüléken, de már dolgoznak az Apple-eszközökön is használható programon. Az RF Anatomy egy olyan anatómiai atlasz, mely az egész emberi testet a legapróbb részletekig mutatja be, segítve ezzel az orvostanhallgatókat és a gyakorló orvosokat is.

A RF Anatomy csapata még Bulgáriában van, szombaton jönnek haza. Próbáltuk őket elérni telefonon, de nem jött össze. Ha sikerül, frissítjük cikkünket.

A versenyt itt lehet megnézni. A debreceniek 7.05-től jönnek.