Lubickolva nyertek pólósaink a grúzok ellen, kedden a horvátok következnek

Sima győzelemmel jutott a negyeddöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a szerbiai Európa-bajnokságon: Benedek Tibor csapata 14-3-ra nyert vasárnap a grúz együttes ellen, és kedden a horvátokkal játszik az elődöntőbe kerülésért.

Pontosan olyan egyoldalú volt a magyar–grúz, mint amire számítani lehetett. Edzésnek, meccs-szerű felkészülésnek megfelelő mérkőzésen nyert a magyar együttes.

Ezzel bebiztosította, hogy ha a szerb fővárosban nem szerzi meg az egyetlen kiadó kvótát, akkor ott legyen Triesztben, az áprilisi olimpiai kvalifikációs viadalon, ahol további négy riói hely talál gazdára.

A férfi kontinensbajnokságon egyetlen kvóta talál gazdára. Az Eb-szereplők közül a szerb, a horvát és a görög csapat már biztos résztvevője a riói olimpiának. Amennyiben a magyar válogatott itt nem tudja kiharcolni a kvalifikációt, akkor áprilisban, a trieszti tornán teheti ezt meg.

Az Eb-n a magyarok következő ellenfele az olimpiai bajnok horvát válogatott lesz. A kedden 20.15-kor kezdődő mérkőzés tétje az elődöntőbe jutás.

Magyarország – Grúzia 14-3 (4-1, 4-1, 3-1, 3-0)
A magyar góldobók: Varga Dénes 3, Vámos, Hosnyánszky, Manhercz, 2-2, Bátori, Decker Á., Varga Dániel, Kis G., Erdélyi 1-1