Lezárult egy korszak, felszámolják a nagyváradi focicsapatot

Jogerős lett a korábbi bírósági döntés, a Nagyváradi Ítélőtábla ugyanis még januárban elutasította a klub fellebbezését a felszámolást tavaly ősszel elrendelő törvényszéki ítélet ellen – számolt be a Kronika.ro. A táblabíróság döntése azt jelenti, hogy megszűnik a nagy múltú fociklub Nagyváradon. A klub tulajdonában lévő javakat nyilvántartásba veszik, majd ezt követően egy árverésen próbálják meg értékesíteni azokat. A csapat vezetőedzője úgy tudja, hogy tavasszal a klub emblémáját és dicsőséglistáját is elárverezik.

Fotó: reggeliujsag.ro

Fotó: reggeliujsag.ro

A játékosok már hosszú hónapok óta nem kaptak fizetést, ráadásul a vezetőedző saját pénzéből próbált segíteni a kilátástalan helyzetbe került klubnak. Menet közben egy magánbefektető is érkezett az egyesülethez, de ő sem tudta megmenteni a másodosztályú klubot, mely összesen mintegy 1,2 millió eurós tartozást halmozott fel.

Bár tavaly májusban megoldódni látszott az egyesület helyzete, de azzal hogy a városi tanács kiszállt a finanszírozásból, a megyei önkormányzat pedig nem tudta egymaga fenntartani a klubot, lényegében megpecsételődött a Bihar FC sorsa.

Sajtóinformációk szerint a felszámolás, a javak áruba bocsátása és a patinás klub megszűnése után a nyáron mégis újjászülethet a labdarúgás Nagyváradon, hiszen amellett, hogy az utánpótlásközpont folytathatja a munkát a Bodola Gyula Stadionban, de új felnőtt klubot is alapítanának a városban. Bár a Bihar FC játékosai szabadon igazolhatóvá váltak, többen már jelezték, hogy visszatérnének az új csapatba.

A Bihar FC-t, korábbi nevén Nagyváradi AC-t 1910-ben alapították, s egyetlen olyan csapatnak számított, amelyik története során egy-egy alkalommal megnyerte a magyar és a román élvonalbeli bajnokságot is. Legismertebb játékosuk az a Lóránt Gyula volt, aki alapembernek számított a legendás magyar Aranycsapatban is.