Leszámolás: saját veje ölte meg a calabriai maffia volt vezetőjét

A meggyilkolt férfi, akit torontói otthonában öltek meg, egy maffiaszakértő szerint “nagy hal” volt, szoros kapcsolatok fűzték az ‘ndranghetaként ismert calabriai maffiához, amely évtizedekkel ezelőtt Torontóban is gyökeret vert. Ő maga évtizedekkel ezelőtt vándorol ki Kanadába, ahol emberölésért is elítélték, valamint heroincsempészettel is foglalkozott.

A 87 éves Zitót torontói otthonában ölték meg. Ötvenegy éves veje, Domenico Scopelliti néhány órával a gyilkosság után, szombaton önként jelentkezett a rendőrségnél, amely őt gyanúsította meg a bűntény elkövetésével.

A helyi média szerint a gyilkosság idején több családtag is a házban tartózkodott.

Antonio Nicaso, a szervezett alvilággal foglalkozó szakértő közölte a CBC hírtelevízióval, hogy Zito nagyon veszélyes bűnöző volt, és idősen is megőrizte befolyását és tekintélyét a calabriai maffiánál. A nyolcvanas években elítélték, mert agyonvert Torontóban egy fényképészt.

Évekkel később alapító tagja és vezetője lett a maffia torontói csoportjainak tevékenységét összehangoló alvilági testületnek.

Zito, aki egy calabriai klánnak volt a sarja, az ötvenes évek közepén vándorolt ki Kanadába, és kapcsolatot tartott fenn a calabriai maffia olaszországi, New York-i, montreali ágaival, és egyebek között heroint csempészett Kanadába és az Egyesült Államokba.