Lesöpörte a jégről brassói vendégét a debreceni hokicsapat

A jégkorong Mol Liga alapszakaszában egy hét alatt harmadik meccsét játszotta a DHK, három nap alatt harmadik összecsapását vívta a Brassó.

A brassói Péter Zsolt előtt összezárnak a debreceni hokisok - Fotó: jegkorongblog.hu/Molnár Dénes

A brassói Péter Zsolt előtt összezárnak a debreceni hokisok – Fotó: jegkorongblog.hu/Molnár Dénes

A Brassó sorsa már rég eldőlt, nem lesz tagja a legjobb hatnak a MOL Ligában, ennek ellenére becsülettel hajt. Dunaújvárosban alig kapott ki, Újpesten pedig a forduló meglepetését szolgáltatva nyert, roppant értékes pontoktól megfosztva a lila-fehéreket, egyszersmind jól összerázva a 4–6. helyekért versengő négy csapatot.

A Debrecen meglehetősen hektikus idényt fut eddig, hiszen a legjobbakat is legyőzte már, és a sereghajtótól is kapott már ki, többször is. Pénteken a Brassóhoz hasonlóan a DHK is 3-2-re nyert, a Fehérvárt győzte le, ez a 3 pont pedig a végelszámolásnál még nagyon jól jöhet, tekintve a hajdúságiak borzasztóan nehéz sorsolását.

Jevgenyij Muhinnak továbbra is azzal kell megküzdenie, hogy nincs elegendő játékosa, bár a légiósokat illetően bőség van, ami alkalmat adhat a pihentetésre, regenerálódásra, a magyar játékosok folyamatos sérülései, betegségei miatt alig-alig tudott kiállni 4 sorral. Ladányi Balázs továbbra is nagyon hiányzik, a kiváló szélső ebben a szezonban eddig még egyetlen egyszer nem tudott csapata rendelkezésére állni a jégen.

Nos, a hazaiak nem bizonyultak udvarias vendéglátónak. Az első találat jogát ugyan “átengedték” a látogatóknak, ám utána nagy sorozásba kezdtek Bertáék. Az egyenlítést követően a második húsz percben hétszer mattolták a vendégek védelmét, s közben csak egy gólt kaptak. Kiütéses győzelem!

Az elmúlt napok fárasztó menetelése után némi szusszanáshoz jutnak a debreceni hokisok: legközelebb a hónap utolsó napján, jövő vasárnap lépnek pályára. A helyszín ismét a Debrecen jégcsarnok, az ellenél pedig a Ferencváros-ESMTK (január 31., kezdés: 18.30).

Debreceni Hoki Klub – ASC Corona Brasov 10-3 (1-1, 7-1, 2-1)
Debrecen Jégcsarnok, játékvezetők: Halassy, Németh, Soós, Soltész.
DHK: Vay – Emanuelsson, Medvegyev, Saluga, Piatak, Trosin – Hetényi, Kovács, Berta, Dancsfalvi, Vaszjunyin – Wéber, Kaszkov, Hári, Könczei, Vincze – Godó, Izsák, Tanka. – Edzők: Jevgenyij Muhin és Igor Razov.
Gólok: Medvegyev (19. perc – assziszt: Kovács és Hári), Trosin (22. – a: Saluga és Piatek), Kovács (22. – a: Hári és Kaskov), Vaszjunyin (23. – a: Berta és Hetényi), Saluga (31. – a: Medvegyev és Piatak), Piatak (33. – a: Saluga és Trosin), Berta (34. – a: Kaskov és Wéber), Trosin (39. – a: Saluga és Piatak), Berta (43. – a: Vaszjunyin), Medvegyev (50. – a: Piatak és Saluga), illetve Fodor (15.), Fodor (30.), Pysarenko (53.)
 Kapura lövések: 35, illetve 23
Kiállításpercek: 8 + 10 (Emanuelsson) + 20 (Emanuelsson), illetve 14

A nap másik meccsén:
Fehérvár AV19 – SC Csíkszereda (romániai)      4-2